HESJES - ACTIE WEER GESLAAGD

Wednesday, 30 January 2019

Al 25 jaar zet Rotary Club Maldegem zich samen met de gemeente, de politie en de scholen van het Lager Onderwijs in voor de verkeersveiligheid van de schoolgaande jeugd.

In het begin kregen de kinderen wiens fiets bij de controle van de politie volledig in orde was een fluorescerende antenne om op hun fiets te monteren. Een paar jaar later werd van de antennes afgestapt en werden de fluohesjes gelanceerd. Voor een prikje konden de leerlingen zich in hun school een fluohesje aanschaffen.

Om de fietsende kinderen nog beter te beschermen in het verkeer werden naast de fluohesjes en boekentasovertrekken ook fietshelmen gelanceerd. Ook die zijn tegen een weggeefprijs te koop.

De fluohesjes worden vooral door de kleuters en de leerlingen van het eerste tot het derde leerjaar gedragen . Hoe ouder de leerlingen worden hoe minder gemakkelijk ze het hesje nog aantrekken. Om die leerlingen toch beter zichtbaar te maken in het verkeer heeft Rotary Club Maldegem dit jaar samen met zijn sponsor een voorraad fluo - klikbandjes aangekocht.

Iedere kleuter en leerling van het Lager Onderwijs krijgt zo een bandje. Het is duidelijk dat oudere leerlingen gemakkelijker een fluo klikbandje omdoen dan dat ze een fluohesje aantrekken.  (bron : Pol Veirman, journalist Maldegem)

cico